Klanttevredenheidsonderzoek persoonsalarm WDTM

Geplaatst op: 7 juli 2020

Een 8! Een mooi resultaat van het klanttevredenheidsonderzoek van Zorgcentrale Noord (ZCN) onder klanten met een persoonsalarm. Want met een gemiddeld rapportcijfer van een 8 scoort ZCN boven de norm. In de periode van december tot en met februari ontvingen bijna 7.000 klanten met een persoonsalarm van ZCN een vragenlijst. Bijna de helft (47%) heeft de vragen beantwoord.

Klanten werd gevraagd naar hun ervaringen met het persoonsalarm en of ze tips of verbetersuggesties hadden. De communicatie met de medewerkers van ZCN bij een alarmmelding wordt het best beoordeeld: 90% vindt deze communicatie ‘goed’ tot ‘zeer goed’. Ook de snelheid waarmee klanten te woord worden gestaan na alarmering wordt door 88% ‘goed’ tot ‘zeer goed’ beoordeeld. Wel blijkt er behoefte te bestaan aan het kunnen doen van meer testmeldingen en het kunnen controleren van de verbinding. Naar die mogelijkheden wordt gekeken. 

Ketenkeurmerk Personenalarmering 3.0

Bij de uitvoering van het onderzoek waren de normen van het Ketenkeurmerk Personenalarmering leidend. De volgende onderwerpen zijn meegenomen in het onderzoek:

  • Waardering van de producten / diensten;
  • Kwaliteitsperceptie van de producten / diensten;

  • Prijs-kwaliteitverhouding van de producten / diensten;

  • Communicatie vanuit het bedrijf en levering van producten.

In april van dit jaar behaalde ZCN als eerste zorgcentrale in Nederland het Ketenkeurmerk Personenalarmering 3.0 voor de rollen aanbieder, zorgcentrale en leverancier.

Veilig gevoel

Met persoonsalarmering kan iemand die hulp nodig heeft met één druk op de alarmknop om de pols, hals of op het alarmapparaat een melding doen. Er komt dan een spreekluisterverbinding tot stand met een medewerker van de zorgcentrale. De medewerker van ZCN schakelt direct de juiste hulp in, van een mantelzorger tot professionele hulp. Met persoonsalarmering van ZCN heeft men een betrouwbaar en stabiel vangnet bij nood. ZCN is altijd bereikbaar en regelt altijd hulp. Een veilig gevoel.