Mobiléa en ZCN samen voor beeldzorg

Geplaatst op: 23 juli 2020

Op afstand zorg verlenen, op het moment dat de cliënt hierom vraagt. Dat kan met beeldzorg. Het vergroot de zelfstandigheid van thuiswonende ouderen en zorgt voor vervanging van of aanvulling op de dagelijkse zorg. Zorgcentrale Noord (ZCN) biedt inmiddels voor meerdere zorgorganisaties beeldzorg aan cliënten. Volgens het geïndiceerde zorgplan zoeken medewerkers van ZCN naar behoefte contact met de cliënt. Dat kan variëren van alleen op afroep tot meerdere keren per dag volgens afspraak. Met één druk op de knop staan cliënten in veilige verbinding met een van onze medewerkers. Dat kan via verschillende platforms. 

Samenwerking met Mobiléa

Voor beeldzorg werkt ZCN al geruime tijd samen met Mobiléa. Nu door corona (Covid19) beeldzorg een enorme vlucht heeft genomen, willen beide partijen de samenwerking verder uitbreiden. Mobiléa heeft zich volledig gespecialiseerd in beeldzorg. Hierdoor beschikt het ontwikkelde systeem over tal van functies en kan het vele werkwijzen ondersteunen. De technieken en werkwijzen van ZCN en Mobiléa worden op maat ingericht en zijn en daardoor altijd toepasbaar op de werkwijzen, eisen en wensen van elke zorgorganisatie. 

Geplande en ongeplande zorg

Beeldzorg kan worden ingezet voor bijvoorbeeld: 

  • Verpleegkundige handelingen: wond- en stomazorg, injecteren, katheteriseren
  • Persoonlijke verzorging: ondersteuning bij verzorgende handelingen, zoals het aantrekken van steunkousen, ondersteuning bij de maaltijd  
  • Begeleiding bij dagelijkse structuur en mentale gezondheid

Medewerkers van ZCN kunnen zowel de cliënt zelf als de mantelzorger ondersteunen via beeld. ZCN kan de geplande en ongeplande zorg volledig overnemen, op specifieke onderdelen of op specifieke tijden. 

Bekijk de whitepaper