Medicatiecontrole Samen Zorg Assen - ZCN

Geplaatst op: 2 november 2020

Vijf zorgaanbieders binnen Samen Zorg Assen (SZA) stappen af van de papieren registratie rond medicatietoediening en maken voortaan gebruik van de medicatietoedieningsapp nCare. De app verbetert de communicatie tussen apotheken en zorgorganisaties. Zorgcentrale Noord (ZCN) is een van de dertien partners van Samen Zorg Assen. Via de app kan ZCN heel gemakkelijk de tweede controle doen, die vaak nodig is bij het toedienen van medicatie. Werken met deze app is veiliger en efficiënter.

'De app geeft op elk moment inzicht in het medicatiegebruik van een patiënt, doordat het is gekoppeld met verschillende andere automatiseringssystemen zoals het elektronisch cliëntendossier, het voorschrijfsysteem en het apotheekinformatiesysteem', vertelt Elsbeth Helfrich, ziekenhuisapotheker van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en namens SZA betrokken bij het selectieproces voor deze app.

De app helpt zorgorganisaties om samen zorg voor de patiënt in kaart te hebben. Het medicatiegebruik wordt met de app ook inzichtelijk voor de ziekenhuisapotheek van het WZA en de openbare apotheken in Assen en omgeving. Ook ZCN kan via deze app heel gemakkelijk de dubbele medicatiecontrole doen die vaak nodig is. 

Samen Zorg Assen
ZCN is een van de dertien partners van Samen Zorg Assen. De regionale zorgorganisaties, huisartsen en gemeenten werken samen om met elkaar de zorg voor kwetsbare ouderen in Assen en omgeving te verbeteren.

Bron: Skipr