Slimme Zorgestafette activiteiten ZCN februari 2021

Geplaatst op: 1 februari 2021 | Geüpdatet: 19 februari 2021 

Vandaag, 1 februari, start de landelijke Slimme Zorgestafette. En Zorgcentrale Noord (ZCN) doet mee! Met Evean, Espria Ledenvereniging, De Trans, GGZ Drenthe, Icare, Icare JGZ en Zorggroep Meander bundelen we de krachten en lopen we mee met de Slimme Zorgestafette. Een landelijke uitwisseling van kennis, ervaring en inspiratie rondom het thema zorginnovatie. Zien en ervaren hoe andere organisaties omgaan met slimme zorg, en deze voorbeelden in de praktijk toepassen. Iedere organisatie verzorgt één of meerdere activiteiten, waar iedereen aan mee kan doen!

Zorgcentrale Noord doet mee aan de Slimme Zorgestafette met drie webinars: 

Webinar 'Monitoring thuis, hoe doe je dat?' - donderdag 18 februari, 15.30 - 16.30 uur

Hoe implementeer je telemonitoring in je organisatie en wat is daarbij de rol van een zorgcentrale? En hoe zorg je dat e-health gaat leven onder je medewerkers? Zodat zij aan den lijve ondervinden wat telemonitoring is. Daarover gaat het webinar van ZCN. Met tips en best practices. Met telemonitoring kunnen zorggebruikers zelf gezondheidswaarden, gegevens over leefstijl of zorg meten, bijhouden en delen. Als een belangrijke e-healthtoepassing richt Zorgcentrale Noord (ZCN) zich op telemonitoring. Bijvoorbeeld lifestylemonitoring en monitoring van ziekenhuispatiënten thuis, zoals COVID en oncologie.
Dit webinar heeft reeds plaatsgevonden en is helaas niet terug te kijken. .  

Webinar 'Samenwerking tussen een zorgcentrale en een zorgorganisatie' (Icare) - maandag 15 februari, 15.00 - 16.00 uur

Icare en ZCN werken nauw met elkaar samen. In het webinar op 15 februari laten innovatiemanager Teun Jonker van ZCN en Sanneke Heij, beleidsmedewerker technologie en preventie bij Icare, zien hoe deze samenwerking eruit ziet. En: hoe ze elkaars krachten gebruiken om elkaar te versterken in het zorgproces. Ook wordt toegelicht hoe het partnerschap kan bijdragen aan de ontwikkelingen in de zorg en wordt een doorkijk gegeven naar de plannen voor 2021.
Dit webinar heeft reeds plaatsgevonden en is helaas niet terug te kijken. 

Webinar 'Slimme nachtzorg' (Icare) - dinsdag 2 februari, 15.00 - 16.00 uur

Is het mogelijk om ’s nachts te stoppen met controlemomenten door de zorgprofessional en de veiligheid van cliënten te garanderen met sensoren? Ja, zo blijkt uit een proef van Icare Verpleging & Verzorging en ZCN met financiële medewerking van Espria Ledenvereniging. In het webinar wordt verteld over slimme nachtzorg en de uitkomsten van de proef. Ook hoor en zie je meer over de stappen die afgelopen jaar zijn gezet. En we nemen je mee in de stappen die we nog verder willen gaan zetten. 
Dit webinar heeft reeds plaatsgevonden en is helaas niet terug te kijken.