Verpleegkundig zorgcentralist bij ZCN | Verpleegkundige
Heb jij hart voor de zorg en wil je als verpleegkundige op afstand klaar staan voor cliënten en zorgmedewerkers? Dan zijn we op zoek naar jou.
Aantal uren In overleg
Arbeidsovereenkomst In eerste instantie voor één jaar,
met kans op verlenging
Werklocatie Beilen en Zwolle
Cao / FWG VVT, FWG 45

Het is bijna half 4. Je begroet je collega’s, pakt een verse kop thee en gaat naar je werkplek. Nadat je bent ingelogd en je headset hebt opgezet, komt al snel het eerste telefoontje van je dienst binnen.

Het is een jonge moeder die zich zorgen maakt of haar pasgeboren baby wel genoeg drinkt. Je kunt haar geruststellen en met een goed gevoel hangt de moeder de telefoon op. Ondertussen krijg je op je iPad een verzoek binnen van een wijkverpleegkundige om de medicatie te controleren. Ze wil graag dat je meekijkt bij het toedienen van insuline via de app voor medicatiecontrole. Terwijl jij je akkoord geeft, gaat de telefoon alweer. Deze keer een dringende vraag vanuit de jeugdzorg: of je een crisisplek kunt regelen voor een meisje dat vanavond nog uit huis geplaatst wordt. Je weet wie je moet bellen en jij krijgt het voor elkaar dat het meisje binnen een paar uur al naar een veilige plek kan. Net voordat je met pauze wilt nog één telefoontje: of je een indicatie wilt stellen voor een hoog-laagbed voor een meneer die vanavond nog thuiskomt uit het ziekenhuis. Fijn dat je vanuit jouw kennis weet welk bed je voor meneer moet indiceren, zodat hij thuis palliatieve zorg kan krijgen.

Je doet je headset af en logt uit. Tijd om te eten. Straks weer aan de slag, maar eerst even bijkletsen met je collega’s. Want dit mooie werk doe je met elkaar.

Wat ga jij doen?
Als verpleegkundig zorgcentralist bij Zorgcentrale Noord (ZCN) beantwoord je per dag tientallen vragen voor onze opdrachtgevers in bijvoorbeeld de jeugdgezondheidszorg, thuiszorg, verpleging, kraamzorg en crisiszorg. Daarvoor heb je telefonisch en per mail contact met cliënten, patiënten en zorgmedewerkers die bellen of mailen met ons Klanten Service Center (KSC). Meestal werk je in Beilen. Ook kun je ingezet worden op ons zorgcoördinatiecentrum in Zwolle, waar we samenwerken met de huisartsenpost en ambulancedienst. Je zet zorg of hulp in als dat nodig is. Ook ontvang je alarmmeldingen via de persoonsalarmering en regelt waar nodig opvolging. En via een app voer je dubbele medicatiecontrole uit volgens het vierogenprincipe. Daarnaast geef je verpleegkundige adviezen, stelt indicaties en voert triage uit. Je noteert alles goed in het digitale systeem, zodat de administratie op orde is. We werken 7 dagen per week volgens een 24-uurs rooster in diensten van 4 tot 8 uur. Je werkt zelfstandig, maar kunt altijd terugvallen op je collega’s in het Klanten Service Center.

Wie zoeken we?

 • Je bent hbo-V of mbo-V (minimaal niveau 4) geschoold en hebt een geldige BIG-registratie;
 • Je hebt actuele kennis van verschillende vormen van zorg en e-health. Het is fijn als je ervaring hebt met jeugdgezondheidszorg. Ook ben je bekend met medische terminologie;
 • Zowel mondeling als schriftelijk beheers je de Nederlandse taal uitstekend. Ook kun je goed Engels spreken en schrijven; 
 • Je kunt goed luisteren én doorvragen;
 • Je staat sterk in je schoenen, durft beslissingen te nemen en blijft standvastig;
 • Je houdt het hoofd koel in crisissituaties en bent stressbestendig. Daarbij kun je spoedzaken en zaken met minder spoed van elkaar scheiden;
 • Je kunt goed overweg met ICT-systemen en kunt daartussen snel schakelen. We werken nu met meer dan 20 verschillende systemen. 
 • Je kunt een geldige VOG overhandigen;
 • Je herkent je in onze kernwaarden: optimistisch, eenvoud, verbindend en dichtbij.

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidscontract voor in eerste instantie een jaar, waarbij we samen het aantal uren bepalen. Het salaris is conform cao-VVT FWG 45;
 • Een team van deskundige en leuke collega’s waar je altijd bij terecht kunt;
 • Een baan in een dynamische en maatschappelijk betrokken organisatie met de nieuwste technieken en goede arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende mogelijkheden om via werkbesprekingen en scholing ervaringen uit te wisselen, kennis op peil te houden en te verdiepen.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Stuur dan voor 6 april 2020 je sollicitatiebrief en CV naar Mirjam Tamboer: mirjam.tamboer@espria.nl. Wie weet nodigen we jou uit om kennis te maken! Een gespreksvaardigheidstest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Geef in je brief ook aan waar je deze vacature hebt gevonden.

Sollicitatiegesprekken bij Zorgcentrale Noord gaan de komende tijd gewoon door. Daarvoor bellen we jou via de telefoon of via beeldbellen. Dit is een van onze manieren om persoonlijk contact zoveel mogelijk te beperken en zo het coronavirus buiten de deur te houden. Wél vinden we het belangrijk dat sollicitatiegesprekken doorgaan, want nieuwe collega's kunnen we bij Zorgcentrale Noord ook nu zeker gebruiken! 

Heb je nog vragen? Bel op werkdagen met Bianca Turkstra-Vedelaar, manager KSC, 06 10 33 28 32. Zij vertelt je graag meer.

Over ZCN
Zorg op afstand. Daarvoor zorgen de ruim tachtig goed opgeleide en betrouwbare zorgprofessionals van Zorgcentrale Noord (ZCN). 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat doen we met telefonische en online bereikbaarheid, persoonsalarmering, medicatiecontrole en zorg- en leeftechnologie. Zo zijn tienduizenden cliënten van meer dan honderd zorgorganisaties door heel Nederland veilig verbonden met zorg. ZCN werkt met de meest geavanceerde en vooruitstrevende technieken en is met bewezen en erkende dienstverlening een van de grootste zorgcentrales van Nederland. 
 

Olga, verpleegkundig zorgcentralist

'In mijn werk kan ik echt iets betekenen voor iemand aan de andere kant van de lijn. Of het nu om persoonsalarmering gaat of adviezen geven aan jonge ouders over hun kindje. Het is fijn om iets te kunnen betekenen.' 

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.