Verpleegkundige jeugdgezondheidszorg JGZ vacature ZCN
Op afstand klaarstaan voor jonge ouders. Om ze gerust te stellen en verder te helpen. Wij zoeken een verpleegkundige met JGZ-specialisatie voor onze zorgcentrale. Ben jij de nieuwe collega die in de avonduren en in het weekend aan de slag wil als verpleegkundig zorgcentralist?
Aantal uren    In overleg, minimaal 12 uur tot maximaal 36 uur per week
Arbeidsovereenkomst Voor één jaar in eerste instantie
Werklocatie Beilen, later mogelijk ook thuis en in Zwolle
Cao / FWG VVT, FWG 45

 

Het is bijna vijf uur. Even hoi zeggen tegen je collega’s en vragen hoe de dag bij hen is verlopen. Nadat je bent bijgepraat log je in op je pc en zet je je headset op. Daar is de eerste chat van je dienst al: van een vader die zich zorgen maakt over zijn eenjarige dochter. Het meisje blijft maar huilen. Je kunt hem, nadat je een aantal verdiepende vragen hebt gesteld, gelukkig geruststellen.

Ondertussen komt een collega bij je bureau. Ze heeft jouw advies nodig voor een peuter met hoge koorts. Fijn dat je vanuit jouw kennis weet wat te doen. Je zorgt dat de ouders het advies krijgen toch even met de huisarts te bellen. Je telefoon gaat Het is een jonge moeder. Ze maakt zich zorgen of haar pasgeboren baby wel genoeg drinkt. Je kunt haar geruststellen en met een goed gevoel hangt de moeder de telefoon op. En net als je wilt opstaan om een kop thee te pakken belt de huisartsenpost of je even mee wilt denken over een vraag die bij hen is binnengekomen. Fijn dat je met jouw ervaring weet wat het beste te doen.

Je doet je headset af en logt even uit. Tijd voor pauze: een kop thee pakken en even bijkletsen met je collega’s. Want dit mooie werk doe je met elkaar.

Wat ga jij doen?

Als verpleegkundig zorgcentralist met JGZ-specialisatie bij Zorgcentrale Noord (ZCN) beantwoord je per dag tientallen vragen voor onze opdrachtgevers in de jeugdgezondheidszorg. Daarvoor heb je telefonisch, via de chat of per mail contact met (jonge) ouders, huisartsenposten en zorgmedewerkers die contact opnemen met ons Klanten Service Center (KSC). We werken 7 dagen per week volgens een 24-uurs rooster in diensten van 4 tot 8 uur. Als JGZ-verpleegkundige start je buiten kantoortijd, vanaf 17.00 uur op werkdagen en werk je ook in het weekend (overdag en ’s avonds). In principe vanuit ons servicecenter in Beilen, maar op termijn mogelijk ook thuis. Je werkt zelfstandig, maar kunt altijd terugvallen op je collega’s in het KSC.

Doorgroeien
Later kun je doorgroeien en ook vragen beantwoorden over bijvoorbeeld thuiszorg, verpleging, kraamzorg en crisiszorg. Je geeft dan advies en zet zorg of hulp in als dat nodig is. Daarvoor kun je naast de zorgcentrale in Beilen ook worden ingezet op ons zorgcoördinatiecentrum in Zwolle, waar we samenwerken met de huisartsenpost en ambulancedienst. Ook ontvang je alarmmeldingen via de personenalarmering en regelt waar nodig opvolging. Via een app voer je dubbele medicatiecontrole uit volgens het vierogenprincipe. Daarnaast geef je verpleegkundige adviezen, stelt indicaties en voert triage uit. Je noteert alles goed in het digitale systeem, zodat de administratie op orde is.

Wie zoeken we?

 • Je bent hbo-V of mbo-V (minimaal niveau 4) geschoold en hebt een geldige BIG-registratie;
 • Je hebt actuele kennis van jeugdgezondheidszorg en verschillende vormen van zorg en e-health. Ook ben je bekend met medische terminologie;
 • Je bent empathisch en begrijpt de zorgen van jonge ouders. Je hebt het in je om hen met jouw kennis en ervaring gerust te stellen;
 • Je kunt goed luisteren én doorvragen;
 • Je staat sterk in je schoenen, durft beslissingen te nemen en blijft standvastig;
 • Je houdt het hoofd koel in crisissituaties en bent stressbestendig. Daarbij kun je spoedzaken en zaken met minder spoed van elkaar scheiden;
 • Je kunt goed overweg met ICT-systemen en kunt daartussen snel schakelen. We werken nu met meer dan 20 verschillende systemen;
 • Je kunt een geldige VOG overhandigen;
 • Je herkent je in onze kernwaarden: optimistisch, eenvoud, verbindend en dichtbij.

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidscontract voor in eerste instantie een jaar, waarbij we samen het aantal uren bepalen. Het salaris is conform cao-VVT FWG 45;
 • Een team van deskundige en leuke collega’s waar je altijd bij terecht kunt;
 • Een baan in een dynamische en maatschappelijk betrokken organisatie met de nieuwste technieken en goede arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende mogelijkheden om via werkbesprekingen en scholing ervaringen uit te wisselen, kennis op peil te houden en te verdiepen.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Stuur dan voor 19 juli 2020 je sollicitatiebrief en CV naar teamleiders@zcn.nl. Wie weet nodigen we jou uit om kennis te maken! Een gespreksvaardigheidstest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Geef in je brief ook aan waar je deze vacature hebt gevonden.

Heb je nog vragen? Bel dan op werkdagen met Bianca Turkstra-Vedelaar, manager KSC, 06 10 33 28 32. Zij vertelt je graag meer.

Over ZCN

Zorg op afstand. Daarvoor zorgen de ruim tachtig goed opgeleide en betrouwbare zorgprofessionals van Zorgcentrale Noord (ZCN). 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat doen we met telefonische en online bereikbaarheid, persoonsalarmering, medicatiecontrole en zorg- en leeftechnologie. Zo zijn tienduizenden cliënten van meer dan honderd zorgorganisaties door heel Nederland veilig verbonden met zorg. ZCN werkt met de meest geavanceerde en vooruitstrevende technieken en is met bewezen en erkende dienstverlening een van de grootste zorgcentrales van Nederland.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.