Lachende man

Dag en nacht veilig: persooonsalarmering

Een persoonsalarm voor uw cliënten: een veilig gevoel

Bij een noodgeval kunnen uw cliënten met één druk op de knop alarm slaan. Bij Zorgcentrale Noord zien we meteen wie er belt. Ook als die persoon bewusteloos is, of moeilijk kan spreken. We schakelen onmiddellijk de juiste zorg in.  

Bij ons is dag en nacht een verpleegkundige met BIG-registratie aanwezig. Zo wordt elke melding op de juiste manier opgevolgd. Van het beantwoorden van vragen, geven van advies, triage tot het snel inschakelen van mantelzorger of professionele hulp. 

Met persoonsalarmering van Zorgcentrale Noord biedt u uw cliënten een betrouwbaar en stabiel vangnet bij nood. ZCN is altijd bereikbaar en regelt altijd hulp. Een veilig gevoel.

Betrouwbaarder dankzij SCAIP-protocol

Als eerste zorgcentrale in Nederland omarmt ZCN het digitale SCAIP-protocol voor personenalarmering. Het protocol maakt alarmering een stuk betrouwbaarder en stabieler, zo blijkt uit gezamenlijke testen van ZCN en Stichting Welthuus, leverancier van Doro alarmeringsapparaten.

Het SCAIP-protocol werkt zo goed doordat signalen zoals klantcode en alarmcode digitaal via het internet naar de centrale worden verstuurd. Het maakt niet uit met welke telefoon- en internetprovider. De kans op hapering is nihil. Het alarmsignaal komt één-op-één over. Bij analoge protocollen, met de alom bekende piepjes, kan het signaal onderweg worden verminkt. Met alle uitdagingen van dien.

Totaalpakket

Desgewenst zorgt ZCN voor een volledige administratieve ondersteuning op maat. Van aanmelding tot financiering en rapportage.

Domotica op maat

Persoonsalarmering kan uitgebreid worden met extra domotica of sensortechnologie zoals camera’s, melders en detectoren. Dit kan op maat per cliënt worden geregeld. 

Bekijk de extra mogelijkheden die ZCN biedt.