Dubbele medicatiecontrole via ZCN - nCare (webinar)

Geplaatst op: 20 mei 2021

Dubbele medicatiecontrole is nodig bij medicatie die, volgens landelijk vastgestelde richtlijnen, een onacceptabel risico vormt bij verkeerde toediening. Bij Zorgcentrale Noord (ZCN) is 24 uur per dag, 7 dagen per week, een BIG-geregistreerde verpleegkundige beschikbaar om via een medicatie-controleapp een bewijsbaar goede controle uit te voeren. Zo kan de verpleegkundige bij uw cliënt op veilige wijze de medicatie toedienen.

De verplichte dubbele controle op medicijnen wordt gegarandeerd en veilig op afstand uitgevoerd. Met medicatiecontrole biedt u een slim antwoord op een efficiënte inzet van uw personeel.

Om dubbele medicatiecontrole te kunnen leveren is een veilige infrastructuur noodzakelijk. Die biedt ZCN met verschillende gedeelde digitale applicaties, waaronder nCare. Met een dergelijke applicatie kunnen uw verpleegkundige bij de cliënt en onze verpleegkundige foto’s uitwisselen, waarmee de medicatiecontrole gedaan kan worden. Voor extramurale dubbele controles op afstand is het mogelijk vijf minuten te declareren bij de zorgverzekeraar. Dit is mogelijk omdat zorgverzekeraars willen stimuleren dat deze werkwijze gehanteerd wordt. Het is namelijk kostenefficiënt en erg belangrijk voor de veiligheid van de medicatietoediening.

Webinar

Voor verdere toelichting en om uit te leggen hoe dit in zijn werk gaat, organiseren ZCN en nCare begin juni een webinar. Dit webinar vindt plaats via Microsoft Teams op twee data: 

Meld u aan voor het webinar

Na aanmelding ontvangt u de link voor het webinar.