Workshops over e-health

Geplaatst op: 16 januari 2020

Dankzij e-health of online zelfzorg kun je heel veel functies van je lichaam zelf meten en in de gaten houden. Dat scheelt bijvoorbeeld controles in het ziekenhuis of bij de dokter. Nog belangrijker is dat je dankzij e-health zelf meer grip hebt op je gezondheid of ziekte. Daarover gaat de workshop ‘E-health, wat kun je ermee?’ op dinsdag 28 januari van 10.30 tot 12.00 uur in de Veenkade in Veendam en vrijdag 31 januari van 19.00 tot 20.30 uur in de Meerpaal in Ede, een gratis te bezoeken evenement van Espria Ledenvereniging en Zorgcentrale Noord (ZCN). Iedereen is van harte welkom.

Persoonsalarmering waarmee je met één druk op de knop alarm kunt slaan, je gezondheid op afstand laten monitoren door zelf je hartslag, bloeddruk en bloedsuiker te meten, een medicijndispenser die automatisch de juiste medicijnen klaarzet, een sensor die ’s nachts zorgt dat je verlichting aangaat zodat je veilig naar het toilet kunt lopen … Het zijn een paar voorbeelden van e-health. Bijna de helft van alle Nederlanders gebruikt al een of meer gezondheidsapps. Bijvoorbeeld om hun gezondheid of leefstijl in kaart te brengen of ter ondersteuning bij een ziekte. Zoals een stappenteller, een voedingsapp en medische apps.

Workshop
Innovatiemanager Teun Jonker van ZCN biedt tijdens de workshop op 28 en 31 januari een inkijkje in de zorg van de toekomst. Hoe gaat e-health daarbij helpen? En wat kan het voor ouderen, hun kinderen en mantelzorgers betekenen? In de komende jaren zullen de mogelijkheden op het gebied van e-health alleen maar toenemen. Espria Ledenvereniging wijst de weg naar oplossingen. Ook biedt de ledenvereniging e-healthproducten aan. Daarover vertelt ledenadviseur Marlon de Haan. Zij geeft tijdens de workshop uitleg over de toepassingen van domotica voor een veilige woning. Om bijvoorbeeld brand of een inbraak te voorkomen en het risico op vallen te verkleinen. De workshop vindt plaats tijdens de landelijke e-healthweek.

Gratis toegang
De workshop in Veendam is op dinsdag 28 januari van 10.30 tot 12.00 uur in de Veenkade (ruimte De Kajuit), Kaap de Goede Hoop 1 (inloop vanaf 10.00 uur). De workshop in Ede is op vrijdag 31 januari van 19.00 tot 20.30 uur in de Meerpaal, Industrielaan 1. Aanmelden kan via ledenvereniging.nl/e-healthweek. Bellen kan ook: 088 - 383 20 00. De avond is gratis voor leden en niet-leden van Meander Ledenvereniging.

E-healthweek
De e-healthweek is een initiatief van ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, het ministerie van VWS, Zorg van Nu en de Patiëntenfederatie. Zij willen door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. ZCN en de ledenvereniging werken samen onder één dak in Beilen. Tijdens de e-healthweek organiseren ZCN en de ledenvereniging meer activiteiten: 

  • Op donderdag 30 januari krijgen medewerkers van Espria de primeur als ze de nieuwe demonstratieruimte van ZCN voor telemonitoring kunnen bekijken. Deze dag ervaren ze wat telemonitoring kan betekenen voor cliënten en patiënten en hoe ZCN daarbij helpt. 
  • Op 28 en 31 januari vertellen we bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land tijdens bijeenkomsten over zorgtechnologie en de meerwaarde ervan. Hier laten we zien hoe we als ZCN met telefonische en online bereikbaarheid, medicatiecontrole, persoonsalarmering en zorg- en leeftechnologie tienduizenden cliënten van meer dan honderd zorgorganisaties door heel Nederland veilig met zorg verbinden. 
  • Op sociale media besteedt ZCN de gehele e-healthweek aandacht aan de toepassing van zorg- en leeftechnologie. Volg ons dus op Facebook en LinkedIn!