Handen schudden Corona ZCN

Geplaatst op: 12 maart 2020

Bij Zorgcentrale Noord (ZCN) zijn we voorbereid op het coronavirus. Zodat we zorg op afstand kunnen blijven bieden in welke situatie dan ook. Daarvoor hebben we maatregelen getroffen voor meerdere scenario’s. Die scenario’s variëren van besmette medewerkers op de zorgcentrale, quarantaine tot massale ziekte bij cliënten en medewerkers van opdrachtgevers. Per scenario is gekeken wat nodig is om de zorg op afstand te waarborgen.

Zo is ZCN voorbereid op de gevolgen van een mogelijk verdere uitbraak van het coronavirus in Nederland. Een van de maatregelen is dat medewerkers van het Klanten Service Center (KSC) een laptop hebben ontvangen waarmee ze thuis kunnen werken. Met een headset erbij en een passende verbinding kunnen onze medewerkers vanuit huis op deze manier zorg op afstand blijven bieden. Bij een hoog verzuim van medewerkers stellen medewerkers van het KSC zich flexibel op. Zodat cliënten altijd veilig verbonden blijven met zorg. 

Wanneer een cliënt belt met vragen over het coronavirus dan weten medewerkers vanuit protocollen hoe te handelen. Daarbij vormen de richtlijnen van het RIVM het uitgangspunt. Vanzelfsprekend nemen onze medewerkers zelf ook de hygiënemaatregelen in acht. Zo schudden we geen handen en wassen medewerkers regelmatig hun handen. 

Hebt u vragen over de maatregelen bij ZCN en hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen? Bel dan met een van onze accountmanagers: Henri Schroër (088 - 980 09 61), Cécile Keep (088 - 980 09 62) of Brechtje Pathuis (088 - 980 09 63). Of mail naar info@zcn.nl.